Concluziile fac parte din studiul Global Burden of Diseases, Injuries and Risk Factors Study 2021, care a fost publicat joi în revista medicală The Lancet. Conform studiului, speranța de viață va crește de la 71,1 ani la 76 de ani pentru bărbați și de la 76,2 ani la 80,5 ani pentru femei.

Țările care au în prezent cea mai scăzută speranță de viață vor înregistra cele mai mare avansuri. ”Acesta este un indicator că, în timp ce inegalitățile în materie de sănătate între regiunile cu cel mai mare și cel mai mic venit vor rămâne, decalajele se micșorează, cele mai mari creșteri fiind anticipate în Africa subsahariană”, a spus directorul Institutului american de Evaluare în Sănătate, dr. Chris Murray.

Cercetătorii susțin că această tendința este determinată în mare măsură de măsurile de sănătate publică care au prevenit și au îmbunătățit ratele de supraviețuire în cazul unor boli precum bolile cardiace, COVID-19 și o serie de boli transmisibile, materne, neonatale și nutriționale.

Totuși, studiul atrage atenția și asupra unor factori de risc metabolici, precum hipertensiunea arterială, glicemia ridicată și indicele de masă corporală (IMC) ridicat, care au crescut cu aproape 50% din 2000. Acest lucru înseamnă că oamenii vor petrece mai mulți ani la bătrânețe cu o stare de sănătate precară. Poluarea aerului, fumatul și greutatea mică la naștere sunt, de asemenea, alți factori care afectează sănătatea pe termen lung și determină morți premature.

Sursă: DW

Foto: Diego Vito Cervo | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday