“Racer” este un prototip unic de aeronavă, care combină paletele tradiționale de rotor, amplasate de obicei deasupra elicopterului, cu două propulsoare orientate spre față, care costă circa 200 de milioane de euro. 

În cadrul proiectului, Airbus încearcă să profite de stabilitatea, manevrabilitatea și viteza ambelor tehnologii, reducând timpii de răspuns pentru misiuni critice: “Sunt situații în care accesul cât mai rapid la zona intervenției este vital. Vorbim adesea despre <<ora de aur>>”, a declarat pentru Reuters directorul executiv al companiei.

“Racer” a efectuat un zbor de test, în aprilie, iar acum a făcut o demonstrație în fața a 150 de directori din industrie, politicieni și reprezentanți ai Uniunii Europene prezenți la baza Airbus Helicopters din Marignane, în sudul Franței. 

Reuters scrie că divizia de elicoptere a Airbus experimentează de ani de zile cu noi modele, lucru făcut și de rivalii de la Sikorsky, o companie din grupul american Lockheed.

Sursă: Reuters

Foto: airbus.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday