Atacul a avut loc în timpul nopții, în Kaluga, Rusia. În urma atacului, un incendiu s-a produs la rafinăria de petrol Pervy Zavod, după ce trei rezervoare de motorină și un rezervor de păcură au luat foc. Imaginile care circulă pe rețelele de socializare arată un incendiu care arde violent.

În această dimineață, guvernatorul regiunii a transmis că incendiul a fost lichidat și că nu există victime. “Ca urmare a căderii unui UAV pe teritoriul întreprinderii din districtul Dzerjinski a avut loc un incendiu. La fața locului au fost trimise unități operaționale pentru a stinge incendiul. În momentul de față, incendiul a fost lichidat. Potrivit datelor preliminare, nu există victime”, a scris el pe canalul său Telegram.

Rafinăria a mai fost țintită și lovită de ucraineni și în martie, când alte drone s-au prăbușit asupra acesteia și au provocat un incendiu, avariind mai multe echipamente. 

Tot în timpul nopții de joi spre vineri, Rusia a doborât mai multe drone în regiunile Moscova și Briansk. 

Surse: Pravda, TASS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday