Colaborarea dintre Disney și Warner Bros a fost stabilită în contextul concurenței din partea altor platforme de streaming, precum Netflix sau Amazon Prime, cu care cele două companii concurează. Pachetul de servicii va combina Disney+, Hulu și Max, care este serviciul premium al HBO, și este programat să fie lansat în această vară. 

Momentan, cele două companii au stabilit să lanseze pachetul doar în SUA, însă nu este exclus ca acestea să apară și pe alte piețe în viitor. Pentru a accesa pachetul, clienții își vor putea face abonament pe oricare dintre cele trei platforme, unde vor avea de ales atât un plan cu reclame, cât și unul fără reclame. Până acum nu au fost anunțate prețurile abonamentelor, iar reprezentanții companiilor au transmis că detaliile suplimentare vor fi transmise în următoarele săptămâni.

Deși Disney și Warner Bros sunt în topul platformelor de streaming, profitul acestora a crescut greu, din cauza concurenței venite de pe alte, mai ales din partea Netflix. Cea mai ușoară modalitate de a crește veniturile, scrie CNN, este să scumpească serviciile, dar acest lucru este riscant, din cauză că utilizatorii pot alege oricând să renunțe la abonamente.

Anunțul colaborării vine la o zi după ce divizia de streaming a Disney a anunțat primul profit operațional de 47 de milioane de dolari  în primul trimestru al acestui an, după cinci ani de la lansare.

Surse: CNN, Reuters 

Foto:  Daniel Constante | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday