În timpul testelor, instrumentul a identificat cu succes, în 98% dintre cazuri, imagini generate de softul Dall-E 3. Compania OpenAI a precizat că această nouă funcție a fost creată pe fondul îngrijorărilor în creștere legate de influența conținutului generat de inteligența artificială, având în vedere alegerile care vor avea loc, la nivel global, anul acesta.

Pe lângă această nouă funcție, Microsoft intenționează să introducă și un watermark/simbol pe conținutul foto – video generat de Dall-E 3, care să indice faptul că acesta a fost creat cu ajutorul inteligenței artificiale.

OpenAI a lansat anul trecut softul Dall-E 3, despre care a spus că “poate transpune cererile nuanțate în imagini extrem de detaliate și precise”, cu o anumită limită, pentru a evita, totuși, crearea conținutului violent, pornografic sau care incită la ură.

Totuși, deoarece anul acesta vor avea loc alegeri în mai multe state de pe glob, există temeri că fotografii sau videoclipuri false, menite să manipuleze opinia publică, ar putea fi create și folosite pentru a influența rezultatele alegerilor. Astfel de conținut fals devine din ce în ce mai frecvent în India, în SUA, dar și în statele europene.

Sursa: Reuters

Foto: RobertWei | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday