Statul Major al Armatei Ucrainene a transmis că, de la începutul războiului și până în dimineața zilei de luni, 6 mai, Armata Rusă a pierdut 475.300 de membri de persoane, 7.380 de tancuri, 14.213 de vehicule blindate de luptă, 12.250 de sisteme de artilerie, 1.057 de sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS), 791 de sisteme de apărare aeriană, 349 de aeronave, 325 de elicoptere, 9.683 de drone operaționale și tactice, 2.148 de rachete de croazieră, 26 de nave și ambarcațiuni de luptă și un submarin.

Aceste date nu au putut fi verificate din surse independente, iar Armata Rusă nu comunică numărul de militari pe care i-a pierdut în război.

Luni dimineață, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, de lângă granița cu Ucraina, a afirmat că drone kamikaze ucrainene au atacat două autobuze cu navetiști, într-un sat din regiune. Acesta a publicat o fotografie cu un autobuz ale cărui ferestre sunt sparte, despre care spune că a fost una din țintele vizate.

Guvernatorul a mai declarat că șase persoane și-au pierdut viața și 35 au fost rănite, însă nici aceste informații nu pot fi verificate în mod independent. Armata Ucraineană revendică rareori atacurile de peste graniță și, în general, nu face comentarii despre incidentele din regiunile rusești de la graniță.

Surse: Pravda.ua, Reuters

Foto: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday