La un briefing susținut la Düsseldorf cu presa germană, șeful Rheinmetall, Armin Papperger, a spus că anul acesta capacitatea de producție a companiei sale va atinge 700 de mii de obuze, iar anul viitor 1,1 milioane, în condițiile în care, înainte de 2022, producția anuală era de doar 70 de mii de muniții pentru artilerie. Inițial, în iarnă, compania spunea că nu va putea ajunge la o producție de 700 de mii de obuze până în 2025.

Anul trecut, capacitatea de producție a țărilor NATO, cu tot cu SUA, a fost de doar 1,2 milioane de obuze, în condițiile în care Rusia produce deja trei milioane de proiectile de artilerie pe an. SUA își vor mări și ele capacitatea de producție la peste un milion de obuze, dar abia înn 2025 și, chiar și așa, Europa și SUA vor fi tot în urma Rusiei.

Potrivit publicației financiare Handelsblatt, Armin Papperger s-a arătat preocupat de faptul că, din 2026, bugetul federal al Germaniei va avea nevoie de un supliment de 30 de miliarde de euro pe an, pentru a putea menține producția de armament la acest nivel. “Altfel, totul va fi fost doar un foc de paie”, a comentat Papperger, care a precizat că actualul nivel al producției de armament al Germaniei ar trebui menținut cel puțin zece ani, pentru a putea ajunge la “capacitatea de război” cerută de ministrul Apărării, Boris Pistorius.

Rheinmetall se concentrează în prezent pe producția de muniție de artilerie, pentru a putea ajuta Ucraina, care primește o bună parte (câteva sute de mii) din obuzele făcute în Germania. Papperger a mai spus că, între acestea, Armata Ucraineană va primi chiar în acest an prototipuri de muniție cu o rază de tragere de 100 de kilometri.

Sursa: Handelsblatt

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday