Ucraina se află în cea mai precară poziție pe câmpul de luptă de la începutul invaziei, în februarie 2022, iar lucrurile sunt pe cale să devină și mai grave, conform generalului Vadym Skibitsky, adjunctul șefului Serviciului de informații al Armatei Ucrainene.

Într-un interviu neobișnuit de pesimist pentru un oficial de rang înalt din Kiev, Skibitsky a prezis că în luna mai Rusia va continua să-și pună în aplicare planul de a ocupa complet regiunile Donețk și Luhansk, unde recent a obținut câștiguri teritoriale.

Este probabil o chestiune de timp până când acest oraș va cădea într-un mod similar cu Avdiivka, distrus de bombardamentele rusești în februarie. Nu astăzi sau mâine, desigur, dar totul depinde de rezervele și aprovizionarea noastră”, a declarat acesta.

Problema noastră este foarte simplă: nu avem arme. Au știut întotdeauna că aprilie și mai vor fi o perioadă dificilă pentru noi”, a mai declarat Skibitsky, care a adăugat că armata Rusiei nu mai este la fel de haotică ca în 2022, iar acum forțele Kremlinului acționează ca un ”singur corp, cu un plan clar și sub o singură comandă”.

Sursă: Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday