Reducerea timpului de producție a ajutat ca prețul de pornire pentru Renault 5, un model electric de dimensiunea unui Clio, să fie sub 25 de mii de euro, în condițiile în care pe acest segment, înainte de lansare Citroen eC3 (23 de mii de euro), prețurile porneau de la peste 30 de mii de euro.

Directorul Tehnologic al companiei franceze, Gilles Le Borgne, spune că noul model Renault 5 poate fi fabricat acum în mai puțin de 10 ore, în timp ce pentru a construi o mașină cu motor termic, de aproximativ aceleași dimensiuni, este nevoie de 14 ore. Totuși, planurile companiei franceze sunt să poată construi și modelul Twingo electric în mult mai puțin de 10 ore, ceea ce ar aduce prețul de pornire la sub 20 de mii de euro, un prag sub care au coborât doar modelele produse în China, precum Dacia Spring.

Președintele pe Europa al companiei de consultanță AlixPartners a explicat pentru Autonews faptul că un alt aspect important pentru reducerea prețurilor mașinilor electrice este folosirea unor componente comune între mai multe modele, așa cum Nissan Micra va avea aproape 80% dintre componentele de pe Renault 5, deoarece sunt practic vehicule de aceeași dimensiune. Twingo și R5 vor avea un nivel comun de componente de peste 70%, o medie de 75% între mărci și modele diferite fiind o modalitate de creștere a eficienței pentru producător.

Sursă: Autonews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday