Cei aproximativ 100 de studenți au montat corturi într-una din curțile facultății, au protestat împotriva războiului din Gaza și au cerut încetarea focului. Tinerii recunosc că au urmat exemplul protestatarilor din SUA și au montat corturi în curte, “la fel cum au făcut studenții de la mai multe universități din SUA”. 

Din cauza protestului, universitatea a fost nevoită să își închidă campusul principal. Studenții au fluturat steagul Palestinei și au scandat mesajul “Eliberați Palestina”, îndemnând instituția să condamne la nivel oficial Israelul pentru atacurile din ultimele luni, care au provocat numeroase victime în rândul palestinienilor. 

Imaginile postate pe rețelele de socializare și prezentate și de televiziunile franceze arată cum corturile au fost dărâmate rapid, iar protestatarii au fost împinși și târâți. Poliția franceză susține, în schimb, că această operațiune, care a durat doar câteva minute, s-a desfășurat în mod pașnic, fără incidente”.

Demonstrația de luni a avut loc la trei zile după protestele de la universitatea Sciences Po din Paris, în ceea ce presa internațională remarcă ca fiind un semn că mișcarea începută în SUA s-ar putea extinde și în Europa.

Surse alternative: Reuters, France24

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday