Conform autorităților locale, printre persoanele ucise în urma tornadei din statul Oklahoma, se numără și un bebeluș. Un spital a fost avariat, iar o autostradă majoră de la granița cu Texas a fost închisă din cauza vehiculelor răsturnate și a liniilor de electricitate căzute pe drum. Peste o mie de locuințe au rămas fără curent.

Guvernatorul statului Oklahoma a declarat stare de urgență în mai multe regiuni. Furtunile au afectat și statele Washington și Kansas.

Tornadele au început de vineri în statele din zona central-nordică a SUA. Numai în prima zi au fost semnalate 78 de tornade, majoritatea în Nebraska și Iowa. Alte 35 au fost raportate sâmbătă din nordul Texasului și până în Missouri. Începând de duminică, Serviciul Național de Meteorologie a activat supravegherea și avertismentele de inundații pentru mai multe state din regiune, inclusiv Oklahoma, Kansas, Missouri, Arkansas și Texas.

Mai multe persoane au fost ucise sau rănite și în celelalte state, iar casele și afacerile au fost avariate sau distruse. Vânturile au ajuns în timpul tornadei la peste 200 km/h, fiind emise alerte de urgență în mai multe orașe din statele afectate.

Tornadele sunt fenomene obișnuite primăvara în aceste zone, totuși meteorologii transmis că este puțin probabil ca astfel de episoade să mai aibă loc zilele următoare.

Surse: DW, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday