Avionul aparține Delta Airlines și desfășura o cursă de la New York către Los Angeles, cu 176 de persoane la bord, inclusiv membrii echipajului. Atât piloții, cât și pasagerii au declarat că, la puțin timp după decolare, “au simțit o vibrație și au auzit un sunet neobișnuit”. Și-au dat seama că au pierdut unul dintre toboganele pentru evacuarea de urgență, care la acest tip de avion se află poziționate într-un compartiment extern, în spatele aripii. Rolul lor este să se deschidă automat, după o amerizare sau o aterizare de urgență, în cazul în care pasagerii trebuie scoși rapid din aeronavă.

Avionul a fost nevoit să se întoarcă de urgență la New York, pe aeroportul Internațional John F. Kennedy, iar pasagerii au fost mutați într-un alt avion, pentru a-și relua călătoria.

Compania aeriană a mai precizat că aeronava, fabricată în anul 1990, a fost scoasă din serviciu, fiind deschisă o investigație pentru a determina cauzele incidentului. În ultimele luni, Boeing a fost implicată într-o serie de incidente tehnice care au afectat grav imaginea sa. Cel mai cunoscut incident de acest fel a avut loc în urmă cu patru luni, când una dintre ușile unui Boeing 737 MAX s-a desprins în timpul zborului. Nu este prima dată însă când o aeronavă pierde toboganul de evacuare. În iulie, anul trecut, un incident similar s-a petrecut la Chicago, tot la un model Boeing 767, care venea de la Zurich. 

Surse alternative: Reuters, AP News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday