Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA (NHTSA) deschide o investigație după ce a identificat că mai multe autoturisme Tesla, ale căror softuri au fost actualizate în ultimele luni, au fost apoi implicate în accidente rutiere. De asemenea, autoritatea are îngrijorări și după “rezultatele testelor preliminare ale vehiculelor care au trecut prin actualizare”.

Tesla a anunțat, în decembrie, că este necesară o rechemare în service pentru două milioane de mașini, după ce autoritatea de reglementare a constatat că funcția Autopilot este parțial defectă, în urma unei anchete în care au fost analizate, timp de doi ani, peste o mie de incidente. Rechemarea a vizat modele Tesla 3, S, X și Y fabricate între 2012 și 2023. 

Tesla a transmis la momentul respectiv că va trimite o actualizare de software “over the air” pentru a remedia problema. Update-ul de software ar trebui să limiteze folosirea funcției Autopilot în cazul în care șoferul nu demonstrează că este pregătit să preia imediat controlul mașinii, în timp ce funcția este activă. Măsura a venit după ce NHTSA a ajuns la concluzia că sistemul Autopilot nu are suficiente filtre de control pentru a preveni folosirea sa abuzivă de către șofer. 

Funcția Autopilot a Tesla permite mașinilor să accelereze sau să frâneze automat, iar funcția îmbunătățită este capabilă de schimbarea benzii de circulație, explică Reuters.

Sursă: Reuters

Foto: Melpomenem | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday