Conform Institutului Național de Statistică, anul trecut, din 14,4 milioane de oameni cu vârste între 15 și 74 de ani, 7,6 milioane de persoane erau angajate, iar numărul celor care își căutau activ de muncă (șomeri) era de 455 de mii, în scădere de la 462 de mii la finalul lui 2022.

Din rândul populaţiei inactive, cu vârsta 15-74 ani, mai exact 6,2 milioane de persoane, 202 mii făceau parte din forţa de muncă potenţială adiţională, în scădere cu 0,4% faţă de anul anterior. Mai exact, 195,3 mii de persoane erau disponibile să înceapă lucrul, însă nu căutau un loc de muncă, în timp ce doar șapte mii făceau acest lucru, dar nu erau disponibile să înceapă imediat lucrul.

În 2023, 99 de mii persoane cu loc de muncă, dar cu program part-time, doreau şi erau disponibile să lucreze mai multe ore decât în prezent (fiind considerate persoane subocupate). Față de anul precedent, numărul persoanelor subocupate a scăzut cu 11 mii.

Foto: One Photo | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday