Zeci de persoane au fost arestate pe parcursul zilei de ieri și aseară, ca urmare a intervenției forțelor de ordine împotriva manifestațiilor studențești. Acestea susțin cauza palestinienilor și reclamă un genocid al armatei israeliene în Gaza. În mai multe campusuri (Atlanta, Indiana, Columbia) studenții au instalat corturi, ceea ce sugerează intenția de prelungire a protestului.

Forțele de ordine au fost trimise să împrăștie manifestanții, la Universitatea de Stat din Ohio, la Columbia University (DC) și la Emory (Atlanta), dar în numeroase cazuri, studenții s-au opus arestării, iar ofițerii au intervenit în forță sau au folosit șocuri electrice. 

Presa americană scrie că manifestațiile iau amploare în mai multe campusuri, din California și până în Texas sau Massachusetts. Zeci de arestări au fost deja efectuate.

Studenții care protestează împotriva războiului Israel-Hamas cer universităților să încheie colaborările cu Israelul și cu companiile care nu iau măsuri în acest sens. În același timp, studenții evrei consideră că protestele au devenit antisemite și spun că se tem să mai intre în campusuri. 

În cazul protestului de la Emory, cei care au pornit protestul nu erau studenți ai universității, dar aceștia li s-au alăturat ulterior. 

Departamentul de Poliție din Los Angeles a confirmat că 93 de persoane au fost arestate, miercuri, în urma protestului de la Universitatea din California de Sud (USC). Într-o declarație emisă joi, USC a anunțat că ceremonia de absolvire, la care participau până la 65 de mii de persoane, nu se va mai ține în stilul normal, din cauza îngrijorărilor legate de securitate.

Sursă: CBS News 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday