Majoritatea economiștilor se așteptau la o creștere anualizată de aproximativ 2,5%, în primul trimestru din 2024, iar Wall Street Journal arată că, deși până acum economia SUA a depășit așteptările, această supraperformanță a contribuit, de asemenea, și la o presiune mai mare asupra prețurilor, cu o inflație ce riscă să se stabilizeze la 3%. Obiectivul Rezervei Federale este de 2%, ceea ce îndepărtează perspectiva reducerii dobânzilor.

“Creșterea inflației din ultimele luni a exacerbat o problemă care îi tulbură lui Joe Biden anul electoral. În ciuda perspectivelor economice promițătoare, așteptările investitorilor de reducere a dobânzilor au fost răsturnate, iar acțiunile firmelor tehnologice, care au propulsat piața americană în ultimele luni, au scăzut semnificativ.

Est încă un semn că economia “se răcește”. Americanii cu venituri mici economisesc mult mai puțin decât au făcut înainte de pandemie. Dobânzile la credite ipotecare au revenit recent la peste 7%, ceea ce a determinat cea mai mare scădere lunară din ultimul an a vânzărilor de locuințe. Câștigul orar mediu în martie a crescut cu cel mai lent ritm anual din iunie 2021″, sintetizează WSJ un tablou economic dezamăgitor, care îi poate afecta serios scorul în alegeri lui Joe Biden.

Președintele american a sperat că revenirea economică robustă îl va ajuta să depășească percepția că rivalul său, Donald Trump, a obținut o performanță mai bună.

Surse: WSJ, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday