Balenele au rămas blocate în apele puțin adânci de la Toby Inlet, în Golful Geographe, conform Departamentului de Biodiversitate, Conservare și Atracții din Australia de Vest. Am înțeles că există patru grupuri de până la 160 de balene pilot în total, răspândite pe o distanță de aproximativ 500 de metri. Din păcate, 26 de balene care au eșuat pe plajă au murit, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului.

Un reprezentant al grupului de conservare a balenelor Geographe Marine Research a declarat că peste 100 de voluntari se aflau la fața locului și încearcă să salveze cât mai multe balene. Cu toate acestea, avertizează că evenimentele de acest fel rezultă, de obicei, în eutanasierea animalelor eșuate.

Anul trecut, în iulie, peste 50 de balene pilot au murit după ce au eșuat pe o plajă izolată din Australia de Vest. Cel mai mare eveniment de acest fel a avut loc în Dunsborough, în 1996, când 320 de balene pilot au rămas blocate pe plajă. 

Surse: Reuters, DW 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday