Pedro Sanchez, prim-ministrul Spaniei, a declarat își va lua timp liber pentru “a reflecta dacă merită să continui să conduc guvernul sau să renunț la această onoare”. El a transmis că va anunța decizia luni, 29 aprilie, într-o conferință de presă.

Mai devreme, o instanță din Madrid a înregistrat un proces intentat de grupul anticorupție Manos Limpias (“Mâini curate”) împotriva soției premierului, Begona Gomez, acuzată de trafic de influență și alte fapte de corupție.

Deși alte detalii din proces nu au fost făcute publice, Manos Limpias, condus de un bărbat care are legături cu extrema dreaptă, a spus că Gomez s-a folosit de funcția soțului ei pentru a atrage sponsorizări pentru un curs universitar de masterat pe care-l coordonează. Totodată, site-ul El Confidencial a scris că anchetatorii investighează legăturile lui Gomez cu mai multe companii care au primit finanțare de la guvern sau au obținut contracte cu statul. 

Surse alternative: BBC, AFP/Barron’s

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday