Volkswagen a dezvăluit noul design la Salonul Auto de la Beijing și precizează că ID Code va reprezenta “un tribut pentru piața din China”, extrem de importantă pentru compania germană. VW a explicat că noua platformă poate fi folosită atât pentru mașini cu tracțiune spate cu un singur motor, cât și cu tracțiune integrală cu două motoare, precum și pentru diferite capacități și autonomii ale bateriilor.

Presa de specialitate explică faptul că ID Code reprezintă, practic, o schimbare radicală față de actualele modele ID vândute inclusiv în Europa, atât prin design, cât și prin dotări. Andreas Mindt, șeful departamentului de design de la Volkswagen care a ocupat în trecut aceeași funcție și la Bentley, susține că farurile sunt concepute pentru a le fi modificată animația la fiecare trei luni, prin intermediul unor update-uri. Compania încearcă să recâștige cota de piață pierdută în China în fața producătorului local BYD, cel mai important de pe piața chineză. În acest sens, VW recunoaște că va mai dura cel puțin doi ani până ar putea ajunge din urmă compania chinezească.

Surse: Automotive News, VW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday