Departamentul de Justiție al Statelor Unite a ajuns la o înțelegere cu 139 de reclamanți care au demarat acțiuni în justiție împotriva FBI, pentru proasta gestionare a anchetei în cazul lui Larry Nassar, care a fost timp de 18 ani medicul echipei olimpice de gimnaste și care a abuzat sexual mai multe tinere de-a lungul anilor, profitând de funcția sa.

După încheierea înțelegerii, unul dintre procurori a declarat: “Aceste acuzații ar fi trebuit să fie luate în serios încă de la început. Deși aceste înțelegeri nu vor anula răul provocat de Nassar, speranța noastră este că ele vor oferi victimelor crimelor sale o parte din sprijinul de care au nevoie pentru a continua să se vindece”.

Mai multe sportive, printre care olimpicele Jordyn Wieber, Aly Raisman și McKayla Maroney, au declarat că s-au plâns de comportamentul lui Nassar inclusiv antrenorilor și altor membri din echipe, însă faptele medicului nu au fost raportate autorităților la vremea aceea. Peste 100 de femei, printre care și Simone Biles (care a câștigat patru medalii de aur la Jocurile Olimpice din 2016), au dat în judecată guvernul SUA, în anul 2022, și au cerut un miliard de dolari, din cauza faptului că FBI nu a luat măsuri după ce a aflat de acuzațiile împotriva lui Nassar în 2015. Această inacțiune i-a permis lui Nassar să continue să abuzeze inclusiv de minore timp de mai bine de un an, înainte de a pleda vinovat, în 2017.

În 2017, Nassar a fost condamnat de un tribunal federal la 60 de ani de închisoare, pentru posesie de imagini cu copii abuzați sexual. În 2018, el a mai primit două pedepse la instanțe din Michigan, de 175 de ani, respectiv 125 de ani, pentru abuzarea gimnastelor pe care trebuia să le îngrijească.

Sursă alternativă: BBC 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday