Sistemele de apărare antiaeriană S-500 vor intra în dotarea forțelor ruse în acest an, în două versiuni, conform lui Serghei Șoigu. Anul acesta trupele vor primi: primele mostre ale sistemului de apărare antiaeriană S-500 de nouă generație în două versiuni, sisteme de rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune și sisteme de apărare antirachetă, S-400, sisteme de rachete antiaeriene S-300 și stații radar de nouă generație”, a declarat Șoigu.

De asemenea, ministrul rus al Apărării a anunțat o dublare a livrărilor de sisteme de rachete antiaeriene Pantsir în 2024.

S-500 ”Prometheus” este o nouă generație de sisteme de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune. Sunt menite să înlocuiască sistemele S-400 și să devină baza unui sistem național unificat de apărare antiaeriană și antirachetă. Kremlinul susține că ”Prometeu” are o rază de acțiune de 600 de kilometri și ”nu are un echivalent în lume”.

Sursă: Pravda

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday