Datele au fost colectate de firma de cercetare Counterpoint, care a arătat că cotă de piață a Apple în China, considerată cea mai mare piață de smartphone-uri din lume, a scăzut la 15,7% în primul trimestru al anului, de la 19,7% cât înregistrase în perioada similară din 2023. China este a treia cea mai mare piață a Apple și a generat aproximativ 17% din veniturile totale, în trimestrul octombrie-decembrie. Trimestrul acesta, însă Apple a pierdut primul loc în China, fiind întrecută de o altă companie chineză, Vivo. Piața smartphone-urilor din China a crescut cu 1,5% în perioada ianuarie-martie.

Pe de altă parte, Huawei a înregistrat o creștere anuală a vânzărilor de 70% și a ajuns la o cotă de piață de 15,5%, aproape de Apple. Performanța Huawei este explicată prin îmbunătățirile pe care compania le-a adus produselor sale premium. Experții se îndoiesc, însă că Huawei a reușit să îmbunătățească atât de mult cât susține dispozitivele sale, în condițiile în care China este supusă sancțiunilor americane și nu are acces la cipurile de ultimă generație.

Ieri, secretarul american al Comerțului a arătat că tehnologia de pe telefoanele de vârf ale Huawei nu este “nici pe departe” la fel de avansată ca cea produsă în SUA și a sugerat că  sancțiunile impuse de administrația americană funcționează. 

Totuși, Apple nu a suferit pierderi doar în China, ci la nivel global, unde a fost întrecută de Samsung care a devenit lider de piață.

Surse: Reuters, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday