Potrivit anchetatorilor, Jian G., asistentul lui Maximilian Krah, principalului candidat al AfD la europarlamentare, a transmis informații serviciilor de securitate din China despre negocierile și deciziile din Parlamentul European. El a spionat, de asemenea, personalitățile chineze ale opoziției din Germania. Jian G. lucrează pentru Krah din 2019 și a locuit la Bruxelles, precum și în orașul Dresda din estul Germaniei.

Jian G. a fost arestat luni seară, la câteva ore după ce trei cetățeni germani au fost reținuți sub suspiciunea că lucrau pentru Beijing, cu scopul de a livra tehnologie care ar putea avea utilizări militare.

Seria de arestări pentru spionaj vine la câteva zile după ce cancelarul Olaf Scholz a călătorit în China pentru a presa Beijingul să adopte o linie mai dură împotriva Rusiei privind războiul din Ucraina și pentru a ridica probleme de furt de proprietate intelectuală și acces echitabil pe piață.

Surse alternative: DW, Reuters

*foto cu caracter ilustrativ, sursa: Awargula/Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday