Netflix a înregistrat 9,3 milioane de abonați între ianuarie și martie 2024, peste așteptărilor analiștilor de pe Wall Street, astfel că totalul a urcat până la 269,6 milioane, la nivel global. Totuși, într-o notă adresată investitorilor, compania din spatele serviciului de streaming a informat că, din 2025, nu va mai raporta numărul de clienți, pentru a fi evaluată după alți parametri, cum sunt veniturile, marja operațională sau numărul de ore vizionate.

“La început, când aveam venituri sau profituri mai reduse, creșterea numărului de membri era un indicator puternic al potențialului nostru viitor”, a declarat Netflix în scrisoarea adresată investitorilor. “Dar acum generăm un profit substanțial și dezvoltăm noi fluxuri de venituri, cum ar fi publicitatea și funcția pentru partajarea parolei la altă adresă [în schimbul unei taxe], astfel încât abonamentele sunt doar una din componentele creșterii noastre”.

În primul trimestru, veniturile companiei au crescut cu 15%, până la 9,4 miliarde de dolari, iar profitul cu 79%, până la 2,3 miliarde, prin comparație cu primele trei luni din 2023. Pe lângă producțiile de succes, cum sunt “Fool Me Once”, “3 Body Problem” și “The Gentleman”, compania investește în dezvoltarea de jocuri video și încheie parteneriate pentru difuzarea live a unor evenimente sportive sau de divertisment, cum sunt cele ale WWE. 

O creștere masivă a abonaților a avut loc la începutul pandemiei, în condițiile în care restricțiile impuse de autoritățile din întreaga lume au forțat oamenii să-și desfășoare activitățile în casă. O nouă creștere a avut loc și în ultimul an și jumătate, întrucât platforma a impus un sistem pentru interzicerea partajării parolelor în afara unei gospodării. Totodată, compania a lansat și un abonament mai ieftin, de șapte dolari/lună, dar cu reclame.

Surse alternative: The Guardian, CNBC

Foto: Harry Wedzinga / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday