Gărzile Revoluționare din Iran au transmis joi un avertisment Israelului în care se arată că ar putea “reconsidera doctrina și politicile nucleare ale Republicii Islamice Iran”, despre care insistă de mult timp că au scop strict civil, în ciuda suspiciunilor că îmbogățirea unor mari cantități de uraniu ar urmări în realitate creare unor arme nucleare.

Declarația vine în contextul în care Israelul insistă că va răspunde atacului iranian de weekendul trecut, în care peste 300 de rachete și drone au fost trase asupra statului evreu. Până acum, Israelul nu a luat totuși o astfel de decizie, iar SUA și comunitatea internațională fac ample presiuni pentru a convinge cabinetul de război al lui Netanyahu să nu provoace suplimentar Iranul.

În acest sens, Statele Unite au anunțat tot joi noi sancțiuni împotriva Iranului, directorii unui producător de motoare care furnizează dronele iraniene Shahad-131, precum și companiile respective fiind supuse sancțiunilor Departamentului american al Trezoreriei.

Surse: FT, CNN

Foto: Michael Turner | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday