Lloyds Bank a informat că are 600 de cereri de blocare a plăților către site-uri care pretind că vând bilete la concertele cântăreței americane, dar numai la nivelul UK ar putea fi peste 3.000 de victime ale acestei scheme de estorcare. Aceștia au plătit în medie 389 de euro pe un bilet, dar au fost cazuri în care s-au plătit și aproape 1.200 de euro, pentru că biletele reale sunt epuizate, iar fanii sunt uneori dispuși să plătească oricât pentru a le obține. Banca britanică mai precizează că majoritatea victimelor au vârste cuprinse între 25 și 34 de ani. 

Escrocheriile cu bilete constă adesea în anunțuri false, pe site-uri sau prin postări pe rețelele sociale și nu reprezintă o noutate. Anul trecut, au fost țintiți în scheme similare fanii trupei Coldplay sau ai lui Beyonce, dar sumele și numărul victimelor sunt semnificativ mai mari în cazul schemei de fraudă cu false bilete la concertele lui Taylor Swift. Tot anul trecut, un videoclip deepfake cu Taylor Swift, larg distribuit pe diferite platforme de socializare, cerea datele bancare ale fanilor săi, oferind la schimb oale și tigăi.

Sursă: The Telegraph 

Foto: Alexandre Paes Leme Dur�o | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday