Imagini verificate, postate pe rețelele de socializare arată pistele inundate din Dubai pe care avioanele se mișcă cu greutate, precum bărcile, remarcă CNN. Toate operațiunile au fost oprite pentru scurt timp, iar aterizările au fost devizate pe celelalte aeroporturi din zonă.

Cu o climă uscată, în care ploile sunt rare, Emiratele Arabe Unite au înregistrat marți, în câteva ore, o cantitate de precipitații ce cad în mod obișnuit într-un an întreg, potrivit aceleiași surse, iar infrastructura nu este concepută pentru astfel de evenimente. Străzile au fost și ele inundate, iar numeroase mașini au fost abandonate, apa intrând în locuințe și în magazine.

CNN mai arată că astfel de evenimente meteorologice vor deveni mai frecvente din cauza schimbărilor climatice, deoarece, pe măsură ce atmosfera continuă să se încălzească. Ea “absorbe umiditate ca un prosop”, iar apoi inundațiile devin greu evitabile. Dubaiul este acum de traversat de o furtună care se deplasează prin Peninsula Arabică spre Golful Oman.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday