Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei din procesul lui Vlad Pascu. Aceasta este cercetată disciplinar după ce unul dintre părinții copiilor uciși a spus că a fost întrebat, la proces, dacă victima se află în sală.

“În cursul zilei de astăzi a fost transmisă Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcție a doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța din cadrul Judecătoriei Mangalia până la finalizarea procedurilor disciplinare.

Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare și ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei.” se arată în comunicatul Inspecției Judiciare.

Judecătoare a fost acuzată de părinții tinerilor uciși de Vlad Pascu că, în timpul procesului, a avut un comportament nepotrivit. Aceasta l-a întrebat pe tatăl unuia dintre studenții uciși dacă acesta se află în sală și i-a cerut buletinul.

Folosim cookies