Angajamentele au fost anunțate în cadrul conferinței anuale ”Oceanul nostru”, care a avut loc săptămâna aceasta la Atena și la care au participat aproximativ 120 de țări. UE și-a asumat 40 de angajamente care includ combaterea poluării marine, susținerea pescuitului sustenabil și utilizarea de durată a resurselor marine și de apă dulce pentru diversele activități economice. 

Angajamentele includ implementarea a 14 investiții și a unei reforme în domeniul pescuitului sustenabil în Cipru, Grecia, Polonia și Portugalia. Valoarea lor totală ajunge la aproximativ 1,9 miliarde de euro, sumă asigurată de UE. Pe lângă aceasta, alte 980 de milioane de euro vor fi asigurați din PNRR-ul Ciprului, Finlandei, Greciei, Italiei și Spaniei. În plus, în plan sunt incluse și sume care să ajute statele africane să își dezvolte așa-numita “economie albastră”. Reuters scrie că alte peste 400 de noi angajamente vor fi anunțate în cadrul conferinței, valoarea totală ridicându-se la 10 miliarde de dolari.

Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice al Uniunii Europene a declarat, luna trecută, că temperaturile oceanelor au atins un nivel record în februarie. Temperatura medie a fost de 21,06 grade la suprafața mării, depășind-o pe cea înregistrată în august 2023, care a fost de 20,98 grade.

Sursă: Reuters

Foto: Puripat Penpun | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday