Un studiu realizat însă pe doar 22 de pacienți, un număr relativ mic, arată că o combinație a vaccinului de test mRNA-4157 cu un medicament ce conține anticorpi (nume comercial Keytruda) a stimulat sistemul imunitar să recunoască și să atace celule care suferă mutații canceroase. Rezultatele s-au dovedit a fi promițătoare în tratarea melanomului aflat într-un stadiu incipient, mai arată studiul prezentat luni, în cadrul unei comunicări științifice de la San Diego (California).

Acțiunile companiei Moderna au crescut semnificativ, iar Michael Yee, analist la compania de servicii financiare Jefferies, a transmis o notă potrivit căreia informațiile și rezultatele obținute în urma studiilor confirmă eficiența vaccinului. În decembrie 2022, cele două companii au prezentat un alt studiu care arăta că aceasta combinație de medicamente a fost eficientă în tratarea melanomului, o formă de cancer de piele.

Compania americană Moderna a devenit cunoscută la nivel mondial în perioada pandemiei de Covid, când a dezvoltat un vaccin ARN-mesager mai puternic decât cel al Pfizer. 

Sursă: Reuters 

Foto: Piero Cruciatti | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday