George F. Koob, directorul Institutului Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism, parte a Institutului Național de Sănătate din SUA, a declarat că consumul lunar de alcool în rândul persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, în special al femeilor, a devenit o problemă mai serioasă decât în urmă cu câțiva ani.

Generația Baby Boomer (persoanele născute între 1946 și 1964) schimbă tendința consumului de alcool în rândul cetățenilor în vârstă din SUA prin două moduri cheie. În primul rând, aceste persoane au avut întotdeauna tendința de a consuma mai mult alcool, precum și de a consuma droguri, decât generația anterioară. Aceste persoane ajung acum la vârste de peste 60 de ani, iar obiceiurile au rămas”, a declarat doctorul George Koob.

Al doilea mod, mai spune expertul, este numărul mare al persoanelor care fac parte din această generație. “Creșterea rapidă a consumatorilor de alcool cu vârste de peste 65 de ani ar putea reprezenta o povară tot mai mare pentru sistemul nostru de sănătate. Având în vedere rolul alcoolului în viața de zi cu zi, populația în vârstă poate fi mai puțin conștientă de efectele nocive”, a mai explicat Koob.

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, enzima care metabolizează alcoolul scade, astfel că reacția corpului este diferită și mult mai puternică în cazul persoanelor de 70 de ani, spre exemplu, față de cele de 30 de ani, a declarat Dr. Stephanie Collier, din cadrul Spitalului McLean din Belmont, Massachusetts. De asemenea, la vârste înaintate, cantitatea apei din corp scade, astfel că în sânge ajunge o concentrație mai mare de alcool, iar aceeași cantitate are un impact mult mai mare în cazul persoanelor în vârstă.

Astfel, modul în care alcoolul afectează organismul are consecințe grave asupra speranței de viață în cazul oamenilor în vârstă. Fenomenul are impactul asupra diferitelor aspecte ale vieții de zi cu zi, de la timpul de reacție la volan și riscul creșterii numărului de accidente rutiere, și până la problemele date de deteriorarea memoriei sau a echilibrului. Cum aproape 90% dintre persoanele în vârstă iau cel puțin un medicament în mod regulat, acest lucru crește riscurile, în combinație cu alcoolul, mai arată studiul.

Sursa: CNN

Sursa Foto: Jevtic / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday