Centrala termică Zmiivska, din regiunea Harkov, și un bloc de locuințe din orașul cu același nume, au fost lovite cu drone lansate de Armata Rusă, noaptea trecută. Potrivit guvernatorului din Harkov, circa 350 de mii de consumatori au rămas fără energie electrică. În oraș, trei angajați ai serviciilor de urgență, trimiși să intervină după avarierea blocului, au fost omorâți într-o a doua lovitură. Alte 12 persoane au fost rănite, din care trei în stare gravă.

Separat, Ministerul Energiei a transmis că o linie electrică de rezervă, ce conectează centrala nucleară Zaporijie la sistemul energetic național, a fost avariată. Ministerul și compania nucleară națională au avertizat că atacurile riscă să genereze “o situație de urgență” la centrală și că, în cazul în care și a doua linie electrică ar fi avariată, atunci uzina ar trece din nou la alimentarea în baza generatoarelor pe motorină.

În contextul avarierii centralelor și altor elemente de infrastructură energetică, Polonia a asigurat aprovizionarea cu energie electrică a Ucrainei, în regim de urgență, furnizând 1.500 MWh. În total, militarii ruși au lansat 20 de drone asupra Ucrainei, 15 doar la Harkov. Dintre acestea, ucrainenii au doborât 11, potrivit Statului Major General al Armatei.

Surse alternative: Reuters, Pravda.ua

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday