Protestatarii au blocat cu camioane șoseaua de centură a Tel Avivului și au aprins mai multe focuri, în timp ce forțele de ordine au folosit tunuri cu apă pentru a-i dispersa. Mii de oameni au ieșit în stradă în oraș, iar rudele celor răpiți de Hamas pe 7 octombrie au făcut apel la un mare miting în fața Parlamentului, săptămâna viitoare. 

Poliția a transmis că protestul nu a fost unul autorizat, i-a numit pe oameni “răzvrătiți”, a făcut 16 arestări și a aplicat nouă amenzi pentru blocarea traficului.

La Ierusalim, sute de oameni s-au adunat în apropierea casei prim-ministrului Benjamin Netanyahu, pentru a-i cere demisia. Presa israeliană a relatat că au avut loc demonstrații împotriva guvernului și în alte orașe, dar la scară mai mică. 

Aproximativ 250 de persoane au fost răpite de Hamas și duse în Fâșia Gaza în cursul atacului din 7 octombrie 2023. Mai mult de o sută au fost eliberate la finalul lui noiembrie, în cadrul armistițiului de o săptămână. Potrivit guvernului israelian, 130 de persoane sunt încă ținute ostatice, iar despre alte 33 consideră că au decedat.

Una dintre persoanele eliberate, Raz Ben Ami, i-a cerut direct lui Netanyahu să accelereze negocierile în vederea eliberării altor ostatici. ”Nu vă întoarceți fără un acord.” a spus ea. 

Sursă: France24

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday