Modul “live forever” este un instrument de realitate virtuală bazat pe inteligența artificială care creează avataruri după studierea, timp de 30 de minute, a unei persoane. Avatarul este capabil să reproducă vocea, mișcările și manierele subiectului, potrivit firmei Somnium Space. Scopul avatarului, cu care se poate interacționa cu ajutorul unei căști de realitate virtuală, este de a stabili “o legătură eternă” cu membrii de familie și prietenii, după decesul persoanei după care a fost realizat.

Somnium Space testează modul “live forever” la sediul său din Praga, înainte de a-l lansa oficial, probabil spre finalul anului. Platforma dedicată va putea fi accesată pe bază de abonament lunar, însă nu a fost stabilit, încă, un cost. Firma explică faptul că, în Metaverse, avatarul poate juca jocuri, picta, participa la evenimente sau face cumpărături. Avatarele pot continua să facă activități și după moartea “proprietarului”, dacă acesta era înregistrat în mod.

În prezent, există dubii cu privire la modul în care “moștenitorii” avatarului pot beneficia de câștigurile lui postume sau cum pot accesa contul. De asemenea, deși Somnium Space a transmis că datele folosite pentru a antrena avatarul rămân salvate doar local, pe computerul utilizatorului, este neclar ce se va întâmpla cu acestea după un eventual deces al său.

Sursă: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday