Fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried, a primit o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat pentru că a transferat peste zece miliarde de dolari din fondurile clienților săi către o altă companie de tranzacționare deținută de acesta, Alameda Research, bani care apoi au dispărut. 

Bankman-Fried a insistat, joi, că clienții FTX ar putea fi plătiți înapoi, existau și încă există suficiente active […] Prejudiciul adus clienților, creditorilor și investitorilor este zero. Acesta a prezentat un argument similar în documentele depuse în instanță, înainte de proces, potrivit căruia bursa falimentară deținea suficiente criptomonede încât ar fi putut să îi ramburseze pe deținătorii de conturi.

La începutul ședinței, judecătorul a respins acest argument, pe motiv că Bankman-Fried este vinovat, în continuare, de fraudă pentru că a utilizat activele clienților săi în scopuri proprii. Totuși, a subliniat că nu intenționează să impună pedeapsa maximă de care este pasibil, adică 110 ani de închisoare.

Procurorii au spus că acțiunile lui Sam Bankman-Fried sunt “una dintre cele mai mari fraude financiare” din istoria SUA. FTX a fost evaluată la 32 de miliarde de dolari, înainte de a da faliment în 2022. Bankman-Fried a creat o imagine publică a platformei care a atras celebrități, politicieni și miliardari.

Directorul general interimar al FTX a reacționat la declarațiile lui Bankman-Fried, susținând că sunt “categoric, insensibil și demonstrabil de false” și că Sam “trăiește o viață de iluzii”.

Surse alternative: BBC, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday