Mai mult de jumătate din investiția de 51 de miliarde de dolari va fi alocată pentru o nouă infrastructură de cercetare și dezvoltare a vehiculelor electrice și pentru construirea de linii noi de asamblare (inclusiv Kia) pentru acestea, a spus producătorul auto într-un comunicat. În acest context, planul Hyundai presupune și suplimentarea numărului de angajați cu 80 de mii.

Printre proiectele cuprinse în noul plan de investiții se numără revizia unei fabrici Kia pentru producerea unui EV din clasa compactă (mașini de familie de dimensiuni mici) care va fi “produs și vândut pe plan intern și internațional”. În 2025, o doua fabrică care se va concentra pe vehicule cu un bun raport calitate preț, ceea ce sugerează că producătorul auto intenționează să facă mașini electrice la un preț mai redus. În acest timp, uriașele uzine existente la Ulsan, în Coreea de Sud, se vor concentra, din 2026 pe producția modelului de lux Genesis, în varianta electrică.

Investițiile Hyundai nu se rezumă însă doar la Coreea de Sud. Constructorul auto a anunțat  în noiembrie că investește 12,6 miliarde de dolari, în SUA, pentru noi fabrici de vehicule electrice și baterii.

Grupul Hyundai Motors, care include Hyundai Motors și Kia este al treilea cel mai mare producător de mașini, la nivel mondial. Noua rundă de investiții Hyundai în vehiculele electrice vine în timp ce producătorii de automobile rivali își reduc planurile de extindere a producției în domeniu și transferă capitalul către modele hibride.

Chiar dacă ieri Hyundai a prezentat și SUV-ul Tucson hibrid, disponibil din 2025, compania consideră în continuare că “vehiculele electrice vor fi pe termen lung o modalitatea prin care vom vedea cea mai mare creștere a profitului”, a spus directorul financiar John Lawler.

Sursă: Reuters

Sursa foto: Vladimir Tretyakov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday