Meciul Simonei Halep a început la ora 22:20 și a durat două ore. Sportiva a fost învinsă în trei seturi, scor 6-1, 4-6, 3-6.

Simona Halep a jucat ultimul meci oficial pe 29 august 2022, în primul tur la US Open. În baza unei probe recoltate după acea partidă, ea a fost acuzată de dopaj cu roxadustat și suspendată provizoriu pe durata desfășurării anchetei.

Un an mai târziu, pe 29 septembrie 2023, Agenția de Integritate a Tenisului a anunțat suspendarea definitivă pe o durată de patru ani, termen care se scurge de la 7 octombrie 2022, pentru două încălcări ale Programului antidoping în tenis, mai exact testul pozitiv pentru substanța interzisă și nereguli în pașaportul biologic.

Halep a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care, în urmă cu două săptămâni, a decis reducerea pedepsei la doar nouă luni, termen care se scurge de la data de 7 octombrie 2022. Tribunalul a constatat că tenismena a dovedit că nu a încălcat intenționat regulile antidoping și că substanța a ajuns în organismul ei după consumarea unui supliment contaminat.

Sportiva nu mai figurează în clasamentul WTA și a primit un wild-card pentru a participa la competiția din SUA. Marți, Ana Bogdan (66 WTA) a fost eliminată în două seturi de către jucătoarea cehă Katerina Siniakova (42 WTA).

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday