Tenis. Simona Halep a jucat primul meci oficial, după un an și jumătate. A fost învinsă în primul tur al turneului de la Miami de Paula Badosa (Spania, 80 WTA).


Meciul Simonei Halep a început la ora 22:20 și a durat două ore. Sportiva a fost învinsă în trei seturi, scor 6-1, 4-6, 3-6.

Simona Halep a jucat ultimul meci oficial pe 29 august 2022, în primul tur la US Open. În baza unei probe recoltate după acea partidă, ea a fost acuzată de dopaj cu roxadustat și suspendată provizoriu pe durata desfășurării anchetei.

Un an mai târziu, pe 29 septembrie 2023, Agenția de Integritate a Tenisului a anunțat suspendarea definitivă pe o durată de patru ani, termen care se scurge de la 7 octombrie 2022, pentru două încălcări ale Programului antidoping în tenis, mai exact testul pozitiv pentru substanța interzisă și nereguli în pașaportul biologic.

Halep a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care, în urmă cu două săptămâni, a decis reducerea pedepsei la doar nouă luni, termen care se scurge de la data de 7 octombrie 2022. Tribunalul a constatat că tenismena a dovedit că nu a încălcat intenționat regulile antidoping și că substanța a ajuns în organismul ei după consumarea unui supliment contaminat.

Sportiva nu mai figurează în clasamentul WTA și a primit un wild-card pentru a participa la competiția din SUA. Marți, Ana Bogdan (66 WTA) a fost eliminată în două seturi de către jucătoarea cehă Katerina Siniakova (42 WTA).

Folosim cookies