Marea Britanie. Un Jaguar electric, rămas fără frâne și scăpat de sub control pe autostradă, a fost flancat de mașini de poliție și însoțit până s-a oprit singur datorită epuizării bateriei. Șoferul sunase el însuși la numărul de urgență și ceruse ajutor, după ce mașina a accelerat până la 160 km/h.

Incidentul s-a produs miercuri după-amiază, pe autostrada M62, în apropiere de Liverpool. Un asistent social, în vârstă de 31 de ani, a sunat la 999 (numărul de urgență din UK) și a cerut ajutor și asistență, în timp ce modelul său Jaguar I-Pace (fabricat în 2019) a rămas fără frâne și a a accelerat timp de 35 de minute până la o viteză de 160 de km/h.

Poliția a organizat o acțiune complexă, eliberând autostrada și flancând Jaguarul care nu răspundea la comenzi între alte opt mașini de poliție, care au rulat “în convoi” până când bateria mașinii electrice s-a epuizat, iar aceasta s-a oprit singură. Nimeni nu a fost rănit în timpul incidentului.

Șoferul, pe numele său Nathan Owen, a povestit pentru presa britanică faptul că nu este prima dată ci a doua oară când mașina se comportă ciudat – în decembrie, Jaguarul său ar fi accelerat până la aproape 200 de km/h, pentru scurt timp, dar apoi și-a revenit. A anunțat firma producătoare, iar aceasta a verificat mașina și i-a spus că aceasta nu are nicio defecțiune. În timpul incidentului de miercuri, a povestit Owen, tabloul de bord afișa o defecțiune a bateriei. Am tot încercat să apăs pe frână, dar nu se întâmpla nimic. Așa că următorul lucru pe care m-am gândit că ar trebui să-l fac a fost să sun la 999 și să le spun ce se întâmplă”.

Un purtător de cuvânt al Jaguar Land Rover a declarat pentru The Telegraph: “Examinăm în procedură de urgență incidentul în care a fost implicat un Jaguar I-Pace pe M62. O revizie completă a mașinii este în curs de desfășurare pentru a determina cauza acestui incident”. Compania britanică este deținută, din 2008, de grupul indian Tata Motors.

Cu o baterie de 90kwh, modelul Jaguar I-Pace are o autonomie de până la 275 de km pe autostradă, în sezonul rece. Totuși, la viteze mari, bateria se consumă mult mai repede.

Sursa: The Telegraph

Folosim cookies