Uniunea Europeană va aplica prima sa amendă împotriva companiei Apple, pentru încălcarea legislației referitoare la accesul la serviciile de streaming muzical, au declarat pentru Financial Times cinci persoane care au cunoștință directă de ancheta autorităților europene. Aceasta se va situa în jurul valorii de 500 de milioane de euro și ar putea fi anunțată la începutul lui martie. 

Investigația a pornit în urmă cu cinci ani, după o plângere din partea Spotify, pentru a determina dacă Apple își folosește ecosistemul pentru a-și favoriza propriul serviciu de streaming muzical, în defavoarea altora, și dacă se face, astfel, vinovată de abuz de poziție dominantă și alte practici anticoncurențiale.

Apple poate face apel, dar pentru moment a precizat că va răspunde preocupărilor și va promova concurența loială. A mai adăugat că “App Store a ajutat Spotify să devină cel mai important serviciu de streaming muzical din Europa. Sperăm că executivul european va pune capăt urmărilor unei plângeri care nu are nicio bază rezonabilă”.

Ar fi una dintre cele mai importante sancțiuni hotărâte de autoritățile europene împotriva marilor companii din domeniul tehnologiei. Alte amenzi împotriva Google, care însumează opt miliarde de euro, au fost contestate în instanță, notează FT. Apple nu a mai fost sancționată de autoritățile din Uniunea Europeană, însă a primit o corecție de 1,1 miliarde de euro din partea Franței, pentru comportament anticoncurențial. După o contestare în instanță, suma a fost redusă la 372 de milioane de euro. 

Această dispută între UE și Apple va reaprinde “războiul” dintre blocul comunitar și marile companii de tehnologie, într-un moment în care acestora din urmă le este cerut să demonstreze că respectă legile privind concurența. 

Sursă: Financial Times

Foto: Mikhail Primakov | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday