Proiectul de lege adoptat astăzi de Senatul SUA prevede un ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, de 14 de miliarde de dolari pentru Israel și de 4,83 miliarde de dolari pentru partenerii din Indo-Pacific, inclusiv Taiwan, pentru a descuraja China. De asemenea, mai include asistență umanitară de 9,15 miliarde de dolari pentru civilii din Gaza, Cisiordania, Ucraina și alte zone de conflict de pe Pământ.

Totuși, deși decizia Senatului reprezintă un pas important pentru deblocarea ajutorului, pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie adoptat și de Camera Reprezentanților, unde republicanii dețin majoritatea. Președintele acesteia, Mike Johnson, un susținător al lui Donald Trump, a criticat în repetate rânduri pachetul de asistență, invocând lipsa unor măsurilor solicitate de republicani pentru a combate migrația de la granița cu Mexic.

În absența unor modificări din partea Senatului în ceea ce privește politicile de la frontieră, Camera va trebui să continue să lucreze cu propria voință asupra acestor chestiuni importante. America merită mai mult decât status quo-ul Senatului”, a declarat Johnson, sugerând că proiectul de lege nu va fi votat curând în Camera Reprezentanților.

Președintele Joe Biden cere Congresului de luni de zile să grăbească acordarea noului ajutor pentru Ucraina și pentru partenerii SUA din Indo-Pacific, inclusiv Taiwan.

Surse: The Guardian, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday