Reprezentanții muzeului au specificat că întreg procesul a fost unul complicat și provocator din punct de vedere tehnologic, care nu a mai fost realizat în afara unui centru NASA. Pentru ridicarea în poziție verticală a navetei spațiale, care are 37 de metri lungime și un diametru de 24 de metri, a fost folosită o macara uriașă. Aeronava a fost alipită unui rezervor de combustibil și la două rachete de propulsie, pentru a părea că este pe punctul să decoleze.

Procesul a fost unul dificil și unic, doar atașarea la rezervorul de combustibil durând mai multe ore. În acest context, șeful centrului de știință unde naveta va fi expusă a declarat că lucrările mai pot dura până la doi ani. Astfel, data exactă la care va putea fi văzută de public nu a fost încă anunțată.

Cei care se ocupă de pregătirea navetei au spus că toate părțile componente care o însoțesc sunt reale, astfel încât vizitatorii pot vedea o rachetă reală gata de decolare. Procesul de asamblare a sistemului în poziție verticală a început anul trecut, în iulie, cu instalarea propulsoarelor laterale, iar motoarele rachetei lungi de 35,3 metri au fost transportate în Los Angeles din deșertul Mojave, în octombrie, și instalate în noiembrie.

Naveta spațială Endeavour a realizat 25 de misiuni între 1992 și 2011, când fost retrasă din programul de navete spațiale al NASA. A fost cea de-a cincea și ultima navetă operațională construită. Inițial, aceasta a fost expusă orizontal, într-o sală de expoziție temporară, în 2022.

Surse: AP News, Yahoo News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday