Guvernul a anunțat creșterea fondului de salarii cu 15% pentru personalul din sectorul sanitar, după discuții între premier și sindicaliștii din Federația Sanitas. Majorări salariale vor avea loc în prima jumătate a anului.

Guvernul a anunțat că, la Palatul Victoria, a avut loc o nouă rundă de consultări cu o delegație a Federației Sanitas. A fost convenită o creștere a fondului de salarii cu 15% pentru sectorul sanitar, majorare care ar urma să fie implementată în prima jumătate a anului, conform comunicatului de presă.

Totodată, s-a convenit asupra ajustării schemelor de personal și deblocării de posturi, în urma unei evaluări a necesarului de posturi, cu prioritate în spitalele universitare și în centrele spitalicești județene cele mai aglomerate.

Pe lângă prim-ministrul Ciolacu, au mai luat parte viceprim-ministrul Marian Neacșu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Alexandru Rogobete, secretarul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Mihai Constantin, și consilierii de stat Carmen Orban și Minel Ivașcu.

Foto: gov.ro

Folosim cookies