Armata Statelor Unite a transmis că rachetele PrSM (Precision Strike Missile) au fost testate în luna octombrie și, de acum încolo, vor începe să fie livrate către unitățile militare din SUA.

Rachetele oferă Armatei un suport 24/7 și pot fi folosite indiferent de condițiile meteorologice pentru a contracara capacitatea inamicului de a efectua manevre militare și operațiuni de apărare aeriană. Autorizația de achiziții, oferită de Congres, ne permite să ne mișcăm mult mai rapid pentru a pune la dispoziția soldaților echipamente îmbunătățite, a declarat Doug Bush, secretarul adjunct al Armatei SUA, în cadrul departamentului de logistică, achiziții și tehnologie.

Analiștii militari consideră că noile arme americane vor fi un atuu esențial al Armatei SUA, care caută capacități de atac prin care să poată contrabalansa evoluția tehnologiilor militare ale Chinei și Rusiei.

Produse de Lockeed Martin, rachetele PrSM, denumite și Long Range Precision Fire, pot fi lansate atât de către sistemele HIMARS M142, cât și de cele MLRS M270A2, și pot atinge ținte la o distanță de peste 400 de km. Lockheed a semnat cu Pentagonul, în 2021, un contract în valoare de 62 de milioane de dolari pentru producția capacității operaționale timpurii, iar un an mai târziu a primit alte 158 de milioane de dolari.

Sursă: US Army

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday