Compania a transmis că funcția va fi disponibilă imediat, însă este posibil să dureze o perioadă până când toate conturile vor fi actualizate. Pe Messenger, utilizatorii puteau activa criptarea ent-to-end încă din 2016, însă următorul update va face opțiunea activă în mod implicit. Și pe WhatsApp, aplicație deținută tot de Meta, criptarea era deja disponibilă de mult timp.

Criptarea end-to-end presupune transformarea mesajelor și a apelurilor în coduri care nu pot fi descifrate și reprezintă o metodă de securitate sporită pentru utilizatori. Astfel, nici furnizorul de serviciii, în acest caz Meta, nici o altă terță-parte nu va putea căpăta acces la informațiile schimbate, decât dacă utilizatorii permit acest lucru.

Într-o postare pe blog, Meta mai anunță că va permite editarea mesajelor trimise pe Messenger, într-un interval de 15 minute de la momentul în care au fost trimise, o funcție introdusă în urmă cu câteva luni și pe WhatsApp. De asemenea, tot similar cu cealaltă aplicație de mesagerie, oamenii vor putea asculta mesajele vocale la viteze de 1,5 sau 2 ori mai mari decât cea normală. 

Totuși, criptarea implicită a stârnit o serie de contradicții între Meta și o serie de guverne. De exemplu, executivul britanic a cerut companiei să nu implementeze această opțiune până când nu va asigura măsuri pentru protejarea copiilor de abuzuri sexuale.

Surse alternative: Reuters, Blog Meta

Foto: ÐÐ»ÐµÐºÑÐ°Ð½Ð´Ñ€ Марко | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday