Pachetul de norme, Cyber Resilience Act, a fost propus de Comisia Europeană în luna septembrie a anului trecut și se aplică tuturor dispozitivelor electronice conectate fie direct, fie indirect, la un alt dispozitiv sau o rețea, scrie Reuters. Concret, regulile stabilesc cerințe de securitate pentru proiectarea, dezvoltarea, producția și vânzare de produse hardware și software. 

Astfel, producătorii vor trebui să evalueze riscurile privind securitatea cibernetică la adresa produselor electronice dezvoltate și să ia măsuri adecvate pentru a remedia problemele apărute pe durata de viață preconizată a produsului, sau pentru o perioadă de cel puțin cinci ani, mai relatează Reuters. 

În același timp, producătorii trebuie să fie mai transparenți în ceea ce privește securitatea produselor hardware și software pe care le dezvoltă, atât față de consumatorii privați, cât și față de companiile care le folosesc, și să raporteze incidentele cibernetice autorităților naționale. Importatorii și distribuitorii vor trebui să verifice dacă produsele sunt conforme cu normele UE.

Dispozitivele conectate vândute în UE au nevoie de un nivel de bază de securitate cibernetică, astfel încât întreprinderile și consumatorii privați să fie protejați corespunzător de potențiale amenințări cibernetice, a declarat Jose Luis Escriva, ministrul spaniol al Digitalizării. Ca și impact financiar, Comisia Europeană a transmis că va scuti companiile de aproximativ 290 de miliarde de euro anual.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday