Wall Street Journal relatează că cei mai importanți acționari ai companiei, printre care Microsoft (care a investit 13 miliarde de dolari în OpenAI) și fondul de investiții Thrive Capital, lucrează acum la anularea deciziei consiliului de administrație. Separat, Altman a vorbit despre posibilitatea înființării unei noi companii, cu foștii angajați ai OpenAI, inclusiv cu cei are au demisionat în semn de protest față de destituirea sa. 

Încercările de a-i restitui funcția de director executiv lui Sam Altman au loc în contextul în care decizia consiliului de administrație a determinat și demisia lui Greg Brockman, președintele și cofondatorul companiei, iar o parte dintre cercetătorii OpenAI au demisionat în semn de protest.

Motivul exact al concedierii lui Altman încă nu a putut fi determinat, consiliul de administrație precizând doar că acesta “nu a fost în mod constant sincer în comunicările sale, împiedicând consiliului să își exercita responsabilitățile”. Microsoft a transmis inițial că relația dintre cele două companii nu va fi afectată de plecarea lui Altman.

OpenAI a fost înființată în 2015 ca o organizație non-profit. La scurt timp după ce a devenit director executiv, patru ani mai târziu, Altman a creat o ramură comercială a companiei pentru a permite companiei să strângă fonduri în vederea antrenării modelelor de inteligență artificială pentru aplicații comerciale. OpenAI este însă în continuare condusă de un consiliu de administrație non-profit, iar doar o mică parte din membrii acestuia au primit permisiunea să dețină acțiuni în cadrul companiei. Altman însuși nu are nicio participație, ceea ce i-a diminuat și mai mult influența asupra consiliului, scrie WSJ.

Sursa: WSJ

Sursa Foto: Awargula / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday