Evoluția nu a fost provocată de informații noi sau date economice neașteptate, ci pare mai degrabă o descărcare a tensiunilor din piață. Producția rafinăriilor din China a scăzut cu 2,8% față de recordul atins în luna precedentă, dar o cerere mai scăzută de combustibili și carburanți fusese anticipată. În Statele Unite, cele mai recente date ale Agenției Internaționale pentru Energie indică o scădere de 7,6% a produselor rafinate față de săptămâna anterioară, dar raportul anterior al instituției anticipase acest lucru, pe fondul creșterii stocurilor. Singurele date noi care au venit din SUA arată o încetinire generală a consumului, pusă mai ales pe seama scăderii vânzărilor de mașini noi.

Evoluția a fost atât de surprinzătoare, încât OPEC a considerat-o o mișcare speculativă. “Dispoziţia este negativă, graficele sunt negative. Va fi nevoie de ceva pentru a schimba această stare de spirit de pe piața petrolului, dar până atunci traderii vor duce prețurile tot în jos, până când își vor da seama că le-au dus prea mult în jos”, a comentat pentru Reuters un analist de la Price Futures Group.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday