Regele Charles al Marii Britanii împlinește azi 75 de ani și a transmis într-un articol publicat de revista Big Issue, dedicată persoanelor fără adăpost, că vrea să-și marcheze aniversarea prin lansarea unui proiect special, prin care își propune combaterea sărăciei și reducerea risipei alimentare. Coronation Food își propune să sprijine livrarea a 200 de milioane de mese persoanelor care se confruntă cu insecuritate alimentară.

De mulți ani, am fost profund îngrijorat de cantitatea de alimente care se risipește în țara noastră. În fiecare etapă a procesului de producție a alimentelor, milioane de tone de alimente sunt din păcate, aruncate. Nevoia de hrană este o problemă la fel de reală și urgentă ca și risipa de alimente și dacă ar putea fi găsită o modalitate de a reduce decalajul dintre ele, atunci s-ar rezolva două probleme printr-o singură soluție, a scris Charles pentru Big Issue. 

Azi, împreună cu soția sa, regina-consoartă Camilla, regele va vizita un centru de distribuire a surplusului de alimente, va avea întâlniri cu reprezentanții marilor lanțuri de supermarketuri britanice pentru a stabili cum proiectul său poate ajuta la redistribuirea alimentelor care altfel ar fi irosite.

Potrivit proiectului, 14 milioane de oameni din Marea Britanie se confruntă cu insecuritatea alimentară și, deoarece creșterea costului vieții a dus la acutizarea sărăciei alimentare, organizațiile de caritate au transmis că numărul celor care folosesc băncile alimentare a crescut cu 38%.

Surse alternative: Coronation Food Project, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday