Război în Orientul Mijlociu. Într-un discurs ținut în această seară de la sediul armatei israeliene, premierul Netanyahu a spus că aceasta se pregătește pentru un atac la sol în Fâșia Gaza, dar momentul și planul de acțiune nu vor fi făcute publice.

Într-un discurs susținut în această seară, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a promis că Israelul va interveni “la sol” în Fâșia Gaza, în ciuda “întârzierilor”, dar nu va spune când și cum se va desfășura operațiunea. Netanyahu a mai spus că poporul israelian se află “în apogeul unei lupte pentru existența sa”, și că cele două scopuri principale sunt distrugerea Hamas și recuperarea ostaticilor. De asemenea, a făcut un nou apel la cetățenii din Gaza să se refugieze în sudul teritoriului.

Principalele declarații:

  • Șeful armatei lucrează 24 din 24 pentru a atinge scopurile acestei operațiuni militare: salvarea statului. Am reușit să eliberăm mii de teroriști, în paralel ne pregătim și de intrare terestră. Nu detaliem cum și ce, sunt mulți factori necunoscuți, care așa vor rămâne pentru a proteja vieților soldaților.
  • Acționăm pentru a asigura reușita operațiunii. Vă promit că teroriștii vor plăti pentru ce au făcut. Hamas este ISIS, iar ISIS este Hamas. Vom susține comunitățile lovite. Încurajăm cetățenii și îi ajutăm să se înarmeze. Războiul împotriva Hamas e un test pentru întreaga omenire.
  • 7 octombrie a fost o zi neagră în istoria noastră. La un moment dat va trebui să dăm anumite răspunsuri pentru cele întâmplate, eu ca premier răspund de viitorul statului. Vom aduce o victorie completă. Avem un singur scop, să avansăm spre victorie. Avem încredere în continuitatea noastră. Împreună vom lupta, împreună vom învinge.

Folosim cookies